Rengöra badrumsfogar – Så rengör du dina fogar i badrummet bäst

Att välja rätt rengöringsmetod för dina fogar i badrummet är essentiellt för att lyckas ha ett glatt och hygieniskt hem. Att rengöra badrumsfogar kan vara rätt utmanande och det är ofta betydligt svårare än att bara rengöra kaklet i badrummet. Det är dock viktigt, även om det är svårt, så här kommer några rengöringstips på hur du bäst rengör fogarna i ditt badrum.

Få bort smuts och kalk från badrumsfogar

Att rengöra badrumsfogar är oftast som allra svårast i områden som används mycket som till exempel i duschen. Som du säkert förstår ingår en hel del hårt slit för att bli av med avlagringar, smuts och annat som fastnat i fogen. Genom att använda rätt metod så kan du göra jobbet BETYDLIGT enklare.

Ångrengöring för badrumsfogar

Det kanske enklaste och faktiskt även mest miljövänliga alternativet är att använda ånga för att rengöra din fog. Ångrengöring var för bara några år sedan förbehållet mattrengöring men under de senaste åren så har det blivit betydligt mer populärt för även andra användningsområden vilket inkluderar bland annat rengöring av kakel och fogar.

Ångrengörare använder högt vattentryck kombinerat med hög temperatur för att lossa på smuts och avlagringar. Vattenpartiklarna träffar ytan du rengör, lossnar och lyfter upp smutsen nästan helt utan ansträngning samtidigt som vattnets höga temperatur steriliserar området. Att ångrengöra badrum där fogen har mögel är också mycket effektivt och sparar dig mycket ansträngning.

Det finns många olika typer och storlekar på ångrengörare på marknaden. För att rengöra fogar i badrummet så räcker en liten till mellanstor maskin.

Nackdel med ångrengöring för fogar i badrummet

Det finns dock en stor nackdel med att rengöra fogar med ånga: maskinerna är väldigt dyra oavsett om du köper eller hyr, samt att de är rätt stora och jobbiga att förvara i ditt hem. Det oroar många människor. Så här är några tips på hur du kan rengöra dina badrumsfogar i badrummet utan att lägga stora mängder pengar på det.

Effektiv rengöring av fogar i badrummet

För effektiv rengöring av fog så behöver du använda ett starkt rengöringsmedel som gärna skall innehålla klor som ingrediens.

  1. Börja med att säkra så du har bra ventilation i badrummet om du använder en stark kemikalie för att undvika att inandas farliga ångor.
  2. Använd skyddande handskar och gamla trasor för att minimera risken att du får rengöringsmedel på din hud.
  3. Applicera rengöringsmedlet som du valt att använda på ytan som du vill rengöra. Låt det verka i ungefär 30 minuter, lite beroende på vilken produkt du använder.
  4. Skrubba ytan ordentligt med en hård borste eller en gammal tandborste, framförallt på de särskilt smutsiga områdena.
  5. Skölj av det skrubbade området med rent vatten. Upprepa stegen här ovan om du inte lyckas få det rent första gången.

Den här metoden borde framgångsrikt rengöra dina badrumsfogar med så lite ansträngning som möjligt. Kontakta en rekommenderad städfirma i Halmstad annars om du behöver städhjälp.